Vegatarische rode linzensoep

Ingrediënten: 200 gram winterpeen 400 gram tomaten 1 ui 200 g rode linzen 2 teentjes knoflook 1,5 liter groentebouillon 2 eetlepels olijfolie 1 tl paprikapoeder 1 tl gemberpoeder 1 tl komijnpoeder ½ tl kurkuma Hoe maak je deze rode linzensoep? Zet een pan op met 1,5 liter water en 3 blokjes groentebouillon. Was en/of schil de wortel en snij in kleine blokjes van halve centimeter. Snij de tomaten in grove stukken, hak de knoflook fijn en snipper de ui. Doe 2 el olie in een flinke pan met dikke bodem. Fruit eerst het kruidenmengsel uit de potjes zachtjes aan (niet laten verbranden!) en voeg als de geuren vrij komen de ui toe. Als de ui een beetje glazig begint te worden voeg je de wortel en de knoflook toe en fruit dit mee op laag vuur, een minuut of drie. Roer regelmatig zodat niets aanbrandt. Spoel de linzen af in een zeef en verwarm de oven voor op 180 °C voor de ciabatta’s. Voeg als de worteltjes een beetje zacht zijn geworden de tomaten en de linzen toe, samen met ca. 1,2 liter bouillon (bewaar de rest mocht je de soep later te dik vinden). Breng de soep aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Je kunt ervoor kiezen om de soep te pureren met een staafmixer of hem zo te laten zoals jij is met wat meer structuur. Bak in 8-10 minuten de ciabatta’s af in de warme oven. Snij de ciabatta’s vlak voor het eten in dunne plakjes en zet een klein schaaltje olijfolie met peper en zout op tafel. Breng de soep op smaak met eventueel zout en peper. Doop het brood in de olijfolie en/of in de soep. Bron:De hippe vegetariër

Vegetarische rode linzensoep

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een van mijn adviezen?

Neem contact op