Scones met gezonde twist

Scones van Spelt- en volkorenbloem en minder suiker toegevoegd

200 gram (spelt)bloem
50 gram volkorenmeel
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
40 gram zonnebloemolie
75 gram halfvolle melk of soja melk
1 ei
50 gram rozijnen
1 á 2 el vanillesuiker

Bereiding

Stap 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de bloem, meel, kaneel, bakpoeder, vanillesuiker en een snuf zout door elkaar. Klop de melk met het ei los en bewaar 2 el. Dit heb je later nodig voor het bestrijken van de scones.

Stap 2. Voeg het eimengsel, olie en de rozijnen toe aan het bloemmengsel en kneed er een samenhangend geheel van.

Stap 3. Verdeel wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ±1,5 cm. Steek er met een glas ± 6-8 scones uit.

Stap 4. Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk met het eimengsel. Bak de scones in 10-12 minuten gaar en goudbruin.

Serveer ze met de homemade bosbessenjam en een klein toefje clotted cream. Dat is vet lekker en af en toe past dat in een gezonde leefstijl:) 

Eet smakelijk!


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een van mijn adviezen?

Neem contact op