Ontbijt appeltaartjes

Appeltaartjes met havermout en kwark

Ingrediënten: (4 kleine taartjes)

- 100 gram havervlokken

- 2 eetlepels honing

- 1 kleine appel

- 1 theelepel kaneel

- 1 eetlepel rozijnen

- 100 gram magere kwark

- 35 gram harde boter/margarine

Bereiding:

Verwarm de oven op 170 graden. Wel de rozijnen in lauw water. Doe de helft van de havervlokken in de keukenmachine en maal fijn tot meel. Smelt de boter in een pannetje. Doe het meel samen met de overgebleven havervlokken, 1,5 eetlepel honing en de gesmolten boter samen in een kom en kneed tot een deegbal. (blijft het een beetje een los kruimelig deeg? dan iets meer honing en boter toevoegen) Vet de vormpjes licht in en bekleed ze met het deeg. Zorg dat de hele bodem bedekt is met deeg en 2 cm bij de rand omhoog komt. Zet de taartbodem in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en knapperig. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Schil ondertussen de appel en snijd in kleine plakjes en bestrooi ze met kaneel. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan. Dep de rozijnen droog met keukenpapier en bak de appelpartjes samen met de rozijnen op laag vuur 5 minuten. Halverwege oven omdraaien. Meng ondertussen de kwark met de overgebleven honing. Verdeel de kwark over de havermoutbodempjes en maak af met de appel en rozijnen.

Je kunt de hoeveelheden ook x 3 doen en een 24 cm taartvorm gebruiken. Variatietip: Vervang het deel ongemalen havermoutvlokken door muesli met noten. Ook erg lekker:)

Eet smakelijk!


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een van mijn adviezen?

Neem contact op