Gezonde vervangers voor vleeswaren

Komkommer noten spread

1 komkommer

Sap van 1 citroen

130 gram cashewnoten

1 1/2 eetlepel olijfolie

1 theelepel oregano

1 theelepel dille of 1 eetlepel verse dille

1 teentje verse knoflook

Bereiding:

Rasp de komkommer en laat deze in een vergiet uitlekken, roer regelmatig om met een lepel en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Pers het sap uit de citroen. Doe iets meer dan de helft van de uitgelekte komkommer samen met de cashewnoten en de overige ingrediënten in een keukenmachine(staafmixer kan ook)en pureer het tot een egale pasta. Maak op smaak met wat peper en zout en roer de rest van de komkommer er doorheen en klaar is de komkommerspread. Lekker op (stok)brood of op een toastje.

Pittige paprika fetakaas spread

75 gram Griekse feta kaas

2 rode paprika’s (zoete puntpaprika’s)

1 tl paprikapoeder

1 teentje knoflook (optioneel)

1 snufje peper

Bereiding:

Rooster de paprika’s circa 15 tot 20 minuten in de oven op 225 graden. Als het velletje licht zwart geblakerd is zijn ze goed. Haal ze uit de oven en doe ze in een boterhamzakje en sluit deze af. Als de paprika’s zijn afgekoeld kun je het vel er gemakkelijk vanaf pellen. Snijd de paprika door midden en haal de zaadlijsten eruit. Doe ze samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en pureer het tot er een egale pasta ontstaat. Als je heel snel wilt, kun je ook geroosterde paprika’s uit pot gebruiken, maar je zult er versteld van staan hoe eenvoudig het is om ze zelf te roosteren. De pittige feta paprikaspread is heerlijk op brood of op een toastje.

Eet smakelijk!


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een van mijn adviezen?

Neem contact op