Bosbessenjam maken

bosbessenjam.jpg

  • 500 gram blauwe bessen,
  • sap van 1/2 citroen,
  • 100 ml water,
  • 1 kaneelstokje,
  • 50 gram (gelei)suiker.

Bereiding:

Was de blauwe bessen en doe ze in een steelpan met het water, citroensap en het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat ­± 15 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het kaneelstokje en voeg de suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en roer regelmatig door, zodat de jam niet aan de bodem vast gaat plakken. Laat ongeveer nog 15 minuten doorkoken. De jam dikt langzaam in. Giet de jam in een schoon (in water gekookt) potje en laat afkoelen. De jam zal tijdens het afkoelen verder indikken tot een smeuïge jam. Met deksel erop is de jam ± 2 weken houdbaar in de koelkast.


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een van mijn adviezen?

Neem contact op