Vegan is hip & gezond

7 november 2017

Vegan is hip & gezond

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vaker plantaardig te eten. Door minder dierlijke producten te kiezen, belast je het milieu een stuk minder en voorkom je een hoop dierenleed, daarbij komt dat het eten van veel rood en bewerkt vlees schadelijk voor je gezondheid kan zijn. Er is bijvoorbeeld een verhoogde kans op het ontstaan van darmkanker.

One step at a time

 Je hoeft niet per direct compleet vegetariër te worden om je gezondheid of het milieu te bevorderen, het helpt al als je regelmatig kiest voor een vegetarische maaltijd. Op deze manier kun je wennen aan de nieuwe manier van eten en misschien bevalt het zo goed dat je steeds vaker kiest voor een dag zonder vlees. Kies je voor vegetarisch dan kun je je vlees door ei of kaas vervangen. Ga je voor veganistisch, dus compleet diervriendelijk, dan kun je denken aan peulvruchten, noten of sojaproducten als vervanger voor vlees.

Vind je een warme maaltijd zonder vlees nog een deur te ver, denk dan ook eens aan je broodbeleg. Vaak wordt ons traditionele boterhammetje belegd met kaas en vleeswaren. Het is een hele uitdaging om dit te vervangen door plantaardig beleg omdat het makkelijk is om je vast te houden aan je vaste gewoontes, maar niet onmogelijk. Denk voor het vervangen van dierlijke producten aan groente, noten, soja en fruit. Je kunt hier zelf heerlijke spreads van maken, maar je kunt ook kant en klare groentespreads bij de supermarkt halen. Voor inspiratie en recepten van plantaardig broodbeleg of maaltijden kun je terecht op de sites van diverse foodbloggers.

Zet jij vandaag de eerste stap naar een gezonder, diervriendelijker en groener leven? 

Door deze Foodies laat ik mij vaak inspireren:

www.renskroes.com

www.chickeslovefood.nl

www.dehippevegetarier.nl

www.paulineskeuken.nl

www.foodness.nl

Terug naar overzicht