Boost je immuunsysteem met voeding en leefstijl!

29 oktober 2020

Grote kans dat je, net als ik, helemaal klaar bent met corona en dat je er het liefst helemaal niets meer over hoort! Helaas is corona nog niet klaar met ons en zolang dat de werkelijkheid is kunnen we het niet compleet negeren.

Wat ik het vervelendst vind is de angst die het met zich mee brengt. De angst om het te krijgen, maar vooral ook de angst om het door te geven aan een kwetsbaar persoon of erger nog aan een geliefd kwetsbaar familielid.  De angst om zelf besmet te raken met het corona virus is niet meer zo groot is als een paar maanden geleden. We weten inmiddels dat een heel groot deel van de mensen heel goed in staat is om ervan te genezen zonder er blijvende gezondheidsklachten aan over te houden. Helaas is er ook een grote groep die er een stuk minder goed van afkomt en die wetenschap en de twijfel tot welke groep je behoort geeft onrust.

Door de maatregelen van de overheid te volgen, ( social distancing, 1,5 m afstand, handen vaak wassen) kun je de kans dat je besmet raakt flink reduceren. Maar omdat we menselijk zijn is dit best moeilijk om op de lange termijn consequent vol te houden en bovendien niet altijd mogelijk, denk aan beroepen in de zorg.

Neem het heft in eigen hand

Persoonlijk denk ik dat naast de maatregelen de aanval de beste verdediging is, en met de aanval bedoel ik het virus bestrijden met je eigen afweersysteem. Belangrijk hiervoor is dat je immuunsysteem goed werkt. Gelukkig kun je zelf een heleboel doen om dit voor elkaar te krijgen, met voeding en een gezonde leefstijl kun je echt wonderen verrichten. Meer energie, een betere conditie en minder gezondheidsklachten, meer vertrouwen in je eigen lichaam en dus minder angst om (erg) ziek te worden. Klinkt goed toch?

Het grootste probleem van Covid 19 is dat de zorg overbelast raakt door de vele ziekenhuis opnames. Hoe fijn zou het zijn als er minder mensen opgenomen hoeven worden doordat ze zelf in staat zijn om het virus te verslaan? Mijn missie is om de komende maanden zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor een gezondere leefstijl en om hun immuunsysteem een boost te geven. Wie weet kunnen we op deze manier een bijdrage leveren aan het oplossen van het probleem. 

Wil jij ook meer vertrouwen in je eigen lichaam, minder onrust en meer energie? Volg mij dan op Facebook, Instagram en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je praktische tips om van een gezonde leefstijl je 2de natuur te maken.

Let's go for (F)it!

Ps: Op zaterdag 7 november geef ik een lezing over voeding en leefstijl met betrekking tot je immuunsysteem bij Praktijk Uit & Thuis in Lemmer. Bij interesse meld je aan bij Joyce. Er is beperkt ruimte en we houden ons uiteraard aan de 1,5 meter en de maximale groepsgrootte.

Lezing wordt verplaatst naar een nieuwe nog nader te bepalen datum i.v.m. corona maatregelen.

Terug naar overzicht