Believe in your selfie

8 mei 2017

BELIEVE IN YOUR SELFIE

Ben jij ook zo jaloers op van die mensen waarbij alles zo makkelijk lijkt te gaan, die vol overtuiging hun doelen nastreven en waarbij het ook allemaal lukt? Wat is toch hun geheim?!

In de praktijk zal het vaak niet zo makkelijk gaan als het lijkt. Om je doelen te behalen zal je hard moeten werken en dan nog lukt het niet altijd, ook niet bij de mensen waar het allemaal van een leien dakje lijkt te gaan. Wat maakt het dan, dat zij wel slagen? De kans is groot dat dit te maken heeft met zelfvertrouwen. Al die ‘succesvolle’ mensen hebben vaak al een aantal mislukte pogingen op hun naam staan, maar dit weerhield hun niet om het nog eens te proberen en om van hun fouten te leren. Ze hebben genoeg vertrouwen in zichzelf, zodat ze niet bij de pakken neer gaan zitten als het een keer niet lukt. Ze kijken hoe ze het beter kunnen aanpakken om de volgende keer wel succes te hebben.

Hoe staat het met jouw zelfvertrouwen? Wat zeg jij tegen jezelf als het niet lukt om je doel te behalen? Gedachten als ‘Zie je nou wel, ik kan het niet’ of ‘Ik ben hier niet geschikt voor’ of erger nog ‘Ik kan ook niks, ik ben waardeloos’ helpen je niet, sterker nog ze blokkeren de weg naar succes. Waarom zou je het immers gaan proberen, de moeite nemen, als je al zeker weet dat je het toch niet kan? Werk aan de winkel dus om je zelfvertrouwen een boost te geven!

5 tips om je zelfvertrouwen te vergroten.

  • 1.Benoem je kwaliteiten. Veel mensen met weinig zelfvertrouwen weten vaak wel waar ze niet goed in zijn, maar vinden het moeilijk om hun sterke punten te benoemen. (vraag desnoods een vriend(in)om hulp)
  • 2.Luister naar je innerlijke dialoog en verander je negatieve gedachten in positieve gedachten. Dit vereist wat oefening als je vaak negatief over jezelf denkt, maar het helpt echt!
  • 3.Maak elke dag een compliment. Geef mensen om je heen eens een compliment en geef vooral jezelf ook eens een compliment. Je zult merken, dat het een positief gevoel geeft om mensen een goed gevoel over zichzelf te geven en waarschijnlijk krijg je er hierdoor ook vaker één terug.
  • 4.Leer jezelf te accepteren. Iedereen heeft tekortkomingen. Je kunt gewoon niet overal goed in zijn. Leg je daarbij neer en accepteer. Jouw eigenschappen, kwaliteiten en tekortkomingen zijn hetgeen wat jou uniek maakt. Echte vrienden en familie vinden jou leuk om wie je bent, nu jij nog!
  • 5. Blijf jezelf ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren. Geef je zelf op voor een leuke cursus in de buurt of kies alsnog voor de opleiding die je altijd al graag had willen doen.
Terug naar overzicht